Hoofdgerechten/ Vlees BBQ

Indiase hamburgers met naanbrood en yoghurtsaus

Indiase hamburgers met naanbrood

Om de week maken en verzinnen wij een nieuwe burger. En om lekker te variëren en verrassend te maken, kiezen we samen elke keer een nieuw land uit. We noemen het inmiddels onze Internationale hamburgerdag bij ons thuis. 

En dit keer hebben we gekozen voor een Indiase hamburger met heerlijk zelfgebakken naanbrood. De kruidige smaak van de burger past echt perfect bij de frisse en zoete smaak van de komkommer en mango. En dan ook nog zo’n heerlijke yoghurtsaus erbij…dat maakt deze burger helemaal af.

Het recept voor het naanbrood is hier te vinden, maar mocht je het toch teveel gedoe vinden (is het echt niet hoor!) dan kun je ook altijd kiezen voor naanbrood uit de supermarkt.

Tip: houd je ècht niet van koriander? Gebruik dan peterselie hiervoor in de plaats.

Ga jij ‘m ook maken? Wij zijn benieuwd wat je ervan vindt!!

Indiase hamburgers met naanbrood
Indiase hamburgers met naanbrood

Indiase hamburgers met naanbrood en yoghurtsaus

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordeling)
Laden...
Aantal: 4 personen
Voorbereidingstijd: 30 minuten Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten

  • 1000 gram rundergehakt
  • 2 knoflook tenen (uitgeperst)
  • 3 tl garam masala
  • 7 takjes koriander (fijngehakt)
  • peper
  • zout
  • 2 rode uien
  • 2 el olijfolie
  • 1 mango in repen
  • 1/2 komkommer in repen
  • Voor de yoghurtsaus:
  • 250 ml yoghurt
  • 1 el citroensap
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 2 el verse koriander
  • 1/2 tl djinten (komijnpoeder)
  • peper
  • zout
  • Naanbrood (zie recept voor 'Homemade naanbrood')

Instructies

1

Meng het gehakt met de garam masala, knoflook en de koriander in een kom.

2

Voeg peper en zout naar smaak toe.

3

Maak 4 gelijke hamburgers.

4

Maak ze ovaal omdat ze dan beter in het naan brood passen.

5

Snijd de rode uien in halve ringen.

6

Steek de BBQ aan en ga voor een directe zone van ongeveer180 graden.

7

Bak de uien in een skillet met 2 lepels olijfolie.

8

Gril de hamburgers gaar in ongeveer 4 tot 5 minuten per kant.

9

Maak ondertussen de yoghurtsaus door het citroensap, de knoflook, verse koriander en djinten door de yoghurt te roeren. Breng op smaak met peper en zout.

10

Beleg de naanbroodjes achtereenvolgens met de komkommerrepen, de mangoschijfjes, de burgers en de gebakken rode ui.

11

Garneer de burgers met de yoghurtsaus en verse koriander naar smaak.

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter