Wij kregen laatst de vraag of wij de honingtomaten van Looye eens wilden uitproberen. Thuis zijn wij allemaal dol op tomaten, maar dan wél mooie, smaakvolle tomaatjes van goede kwaliteit. De naam zegt het al een beetje…zo zoet als honing zijn ze en met een frisse, zachtzure nasmaak.
Deze pure tomaten zijn heerlijk als gezond tussendoortje, tijdens een picknick, de BBQ of op het strand. Je kunt ze natuurlijk ook heel goed verwerken in een lekkere gerecht, zoals in deze overheerlijke plaattaart. (Koop er wel genoeg, want ze zijn zó lekker…voor je het weet zijn ze op.)
Onze tip; gebruik wel goede ingrediënten, dan smaakt de plaattaart het lekkerst!
Laat je weten wat je ervan vond?
Eet smakelijk!
Plaattaart met honingtomaten, verse pesto en mozzarella
Ingrediënten
- 1 rol verse bladerdeeg
- 100 gram mascarpone
- 3 tot 4 el verse pesto
- 200 gram Looye honingtomaatjes
- 1 bol mozzarella
- 2 el pijnboompitjes
- 2 takjes verse basilicum
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Rol het bladerdeeg uit en maak met een mes een lichte inkeping op ongeveer 1 cm vanaf de rand. (Let op, snijd het deeg niet helemaal door.)
Prik met een vork gaatjes in het deeg.
Meng de mascarpone met 1 el verse pesto en smeer het deeg hier mee in.
Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel met de honingtomaatjes over de plaattaart.
Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan tot ze mooi goudbruin zijn. (Gebruik geen olie of boter.)
Verdeel de pijnboompitjes over de bakplaat en bak de plaattaart 20 minuten in het midden van de oven. Draai eventueel halverwege de baktijd de bakplaat om zodat de plaattaart gelijkmatig bruin wordt.
Garneer met verse basilicum en extra verse pesto.
Notities
Extra benodigdheden: bakplaat met bakpapier
Nog geen beoordelingen