In deze verse pastasaus zitten lekker veel tomaten, dus de smaak is heerlijk puur. Daar houden wij van en past ook perfect bij de Italiaanse keuken. Puur en eenvoud. Gebruik ook goede rijpe tomaten, daar wordt de saus nóg lekkerder van.
Tip: gebruik ook onze pure bakolijfolie in deze pasta voor een heerlijke en pure smaak!
Spaghetti met verse tomatensaus, bacon en basilicum
Ingrediënten
- 300 gram spaghetti
- 300 gram bacon in reepjes gesneden
- 2 el olijfolie/bakolijfolie
- 2 uien, fijngesnipperd
- 2 teentjes knoflook, uitgeperst
- 2 el tomatenpuree
- 750 gram romatomaten
- 15 gram verse basilicum
- peper
- zeezout
Instructies
Bak in een hapjespan de baconreepjes knapperig en schep ze uit de pan op een bord.
Voeg 2 el olijfolie toe aan het bakvet en fruit hierin de gesnipperde uien met de uitgeperste teentjes knoflook en de tomatenpuree.
Snijd de tomaten in stukjes en roer ze door het uienmengsel. Laat de saus 25 minuten met de deksel op de pan op laag vuur zachtjes pruttelen. Roer af en toe door.
Kook de spaghetti ondertussen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Pureer de saus met een staafmixer fijn en breng op smaak met peper en zout. Roer de baconreepjes door de saus.
Haal de blaadjes van de takjes basilicum en snijd in reepjes.
Strooi de basilicum over de saus.
Notities
Extra benodigdheden: hapjespan, staafmixer
Nog geen beoordelingen