Hoofdgerechten/ Vlees BBQ

Gemarineerde schouderkarbonade van de BBQ

Schouderkarbonade

Gemarineerde schouderkarbonade van de BBQ

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordeling)
Laden...
Aantal: 4 personen
Voorbereidingstijd: 5 minuten (2 uur wachten) Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten

  • 4 schouderkarbonades
  • 4 el olijfolie
  • 2 el sojasaus
  • 2 el witte wijnazijn
  • 2 tl paprikapoeder
  • 2 tl honing
  • peper
  • zeezout

Instructies

1

Dep de karbonades droog met keukenpapier en bestrooi beide kanten met peper en zout.

2

Maak een marinade van de olijfolie, sojasaus, witte wijnazijn, paprikapoeder en de honing.

3

Doe de karbonades en de marinade in een plastic zak en verdeel de marinade goed over het vlees.

4

Leg minimaal 2 uur in de koelkast, zodat de marinade kan intrekken.

5

Steek de BBQ aan met een directe zone van 160 graden.

6

Gril de karbonades in ongeveer 4 minuten per kant gaar.

Notities

Extra benodigdheden: Hersluitbare plastic zak.

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter