Gemarineerde schouderkarbonade van de BBQ
Ingrediënten
- 4 schouderkarbonades
- 4 el olijfolie
- 2 el sojasaus
- 2 el witte wijnazijn
- 2 tl paprikapoeder
- 2 tl honing
- peper
- zeezout
Instructies
1
Dep de karbonades droog met keukenpapier en bestrooi beide kanten met peper en zout.
2
Maak een marinade van de olijfolie, sojasaus, witte wijnazijn, paprikapoeder en de honing.
3
Doe de karbonades en de marinade in een plastic zak en verdeel de marinade goed over het vlees.
4
Leg minimaal 2 uur in de koelkast, zodat de marinade kan intrekken.
5
Steek de BBQ aan met een directe zone van 160 graden.
6
Gril de karbonades in ongeveer 4 minuten per kant gaar.
Notities
Extra benodigdheden: Hersluitbare plastic zak.
Nog geen beoordelingen