Een stoofschotel is echt niet alleen lekker in de winter. Deze bonenstoof bewijst dat maar weer. Sterker nog, wij maakten de stoof zelfs klaar op de BBQ. Uiteraard met gebruik van de Dutch Oven van The Bastard.
Mocht je nou niet in het bezit zijn van zo’n speciale pan voor op de BBQ of is het buiten niet echt lekker om in een pan te roeren. Dan kan dit gerecht natuurlijk ook heel goed in de keuken bereid worden. Gewoon in een grote pan of misschien heb je wel een mooie gietijzeren Creuset pan staan. Dat geeft meteen een professioneel tintje aan het koken, toch?
Bonenstoof met worstjes, tomaat en rozemarijn van de BBQ
Ingrediënten
- 3 el olijfolie
- 400 gram Italiaanse roerbakgroente broccoli en cavolo nero
- 150 gram cherrytomaatjes
- 1 el oregano
- 225 gram chipolataworstjes
- 330 g tomato frito
- 3 takjes rozemarijn
- 400 gram borlottibonen uit blik (uitgelekt)
- 100 gram Grana Padano (geschaafd)
Instructies
Verwarm de pan op de BBQ (of op de kookplaat in de keuken).
Grill de worstjes op de BBQ mooi bruin en gaar.
Verhit de olijfolie in de pan.
Voeg de groente toe en roerbak 5 minuten.
Roer de tomaatjes en de oregano erdoor en bak 4 minuten mee.
Voeg de tomato frito toe aan de groente en roer goed door.
Roer de borlottibonen door de groentesaus en voeg de rozemarijn erbij.
Stoof met de deksel op de pan ongeveer 10 minuten.
Snijd ondertussen de worstjes in stukken van ongeveer 2 cm en schep ze door de saus.
Serveer de bonenstoof met geschaafde Grana Padano
Notities
Extra benodigdheden: Dutch Oven of braadpan
Nog geen beoordelingen