Dit is een heerlijk romige pasta die makkelijk te maken èn lekker snel klaar is. Het enige wat je hoeft te doen is wat snijwerk van de verse kruiden, sjalotjes en ham. Mocht je het jezelf nog makkelijker willen maken of als je geen verse kruiden in huis hebt, dan kun je natuurlijk ook gedroogde kruiden gebruiken.
Wil je er een lekkere witte wijn bij schenken? Ga dan voor een Verdicchio, Soave of een volle Chardonnay.
Pasta met ham en mascarpone-kruidensaus
Ingrediënten
- 300 gram pasta (bijv. farfalle)
- 300 gram schouderham in reepjes
- 25 gram ongezouten roomboter
- 2 sjalotjes
- 125 ml slagroom
- 125 ml mascarpone
- 4 takjes verse basilicum
- 1 takje salie
- 1 takje rozemarijn
- 1 takje oregano
- 1 takje tijm
- 50 gram Pecorino (kaas)
- peper
- zeezout
Instructies
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snipper ondertussen de sjalotjes fijn.
Smelt de boter in een grote koekenpan en fruit de gesnipperde sjalotjes op laag vuur.
Voeg de hamreepjes toe en bak ongeveer 5 minuten mee.
Voeg de slagroom en de mascarpone bij de ham en roer door. Zet het vuur laag.
Haal de blaadjes van de takjes kruiden en snijd alles fijn. Roer de fijngesneden kruiden door de roomsaus.
Rasp de Pecorino (met de kleinste gaatjes van de rasp) en roer door de roomsaus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Giet de pasta af en roer de ham-roomsaus door de pasta.
Garneer eventueel met extra kaas.
Notities
Extra benodigdheden: rasp
Nog geen beoordelingen