De Tomahawk is een mooi en stoer stuk vlees voor op de BBQ. Op mijn Grill Guru Large van 46 cm doorsnede past hij precies. Het vlees heb ik alleen bestrooid met peper en zout, maar daarbij gaat er een heerlijke bol met gepofte knoflook met kruiden en olijfolie. Door de knoflook te poffen wordt de smaak heel zacht en bijna zoet.
De gepofte knoflook smeer je heerlijk uit over de gegrilde Tomahawk en dan is het vooral genieten blazen.
Tomahawk met gepofte knoflook
Ingrediënten
- 1 Tomahawk (ca 1,2 kg)
- 1 bol knoflook
- 2 blaadjes salie
- 1 takje oregano
- 1 tl gedroogde tijm
- 1 takje rozemarijn
- 2 el olijfolie
- peper
- zeezout
Instructies
Steek de BBQ aan met een indirecte zone van 150 graden.
Dep de tomahawk droog met keukenpapier en bestrooi met peper en zeezout.
Snijd de top van het bolletje knoflook eraf en leg in een stuk aluminiumfolie.
Voeg de salie, tijm, rozemarijn, peper, zeezout en de olijfolie toe en vouw de aluminiumfolie dicht.
Leg de tomahawk en de bol knoflook op de BBQ.
De bol knoflook moet ongeveer 60 minuten op de BBQ.
De tomahawk bereiden we reverse sear, dus we leggen hem eerst op de indirecte kant tot een kerntemperatuur van 42 graden.
Haal de bol knoflook van de BBQ.
Verhoog de temperatuur van de BBQ tot 200 graden. (Haal het vlees er even af en pak in in aluminiumfolie)
Gril de tomahawk aan beide kanten tot een kerntemperatuur van 52 graden.
Laat het vlees 10 minuten rusten in aluminiumfolie voor het aansnijden.
Pak 2 gepofte knoflooktenen uit en smeer deze over de Tomahawk.
De overige tenen knoflook voeg je toe naar smaak wanneer je het vlees hebt gesneden.
Notities
Extra benodigdheden: kernthermometer
Nog geen beoordelingen