Bijgerechten/ Hoofdgerechten

Gevulde courgette met gehakt, tomaat en kaas

Gevulde courgette vind ik altijd wel leuk om te maken, omdat je telkens weer een andere vulling kunt bedenken. Met vlees, kip, of vegetarisch…je kunt alle kanten op. Èn je gebruikt de hele courgette. Er wordt dus niets weggegooid en daar houden wij ook van.

In dit recept gebruik ik rundergehakt, tomaten en kaas. En het krijgt een klein Italiaans tintje door de Italiaanse kruiden.

Wij eten de gevulde courgettes met rijst, maar gebakken aardappeltjes smaken er ook lekker bij!

De gevulde courgettes uit de oven.

Gevulde courgette met gehakt, tomaat en kaas

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (2 stemmen, gemiddeld: 4,50 van de 5)
Laden...
Aantal: 2 personen
Voorbereidingstijd: 15 minuten Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten

  • 2 courgettes
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui gesnipperd
  • 300 gram rundergehakt
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el Italiaanse kruiden
  • 2 tomaten
  • 50 gram belegen kaas geraspt
  • peper
  • zeezout

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2

Was de courgette en snijd overdwars doormidden.

3

Hol de courgettes met een lepel uit en bewaar het vruchtvlees.

4

Verwarm de olie in een koekenpan en fruit de ui 3 minuten op middelhoog vuur.

5

Voeg het gehakt toe en rul 4 minuten tot het bruin en gaar is.

6

Pers de knoflook boven de pan uit en voeg de kruiden toe.

7

Snijd het vruchtvlees van de courgette in kleine blokjes en roer door het gehakt.

8

Snijd de tomaten in blokjes en voeg toe.

9

Bak alles op middelhoog vuur ongeveer 5 minuten. Voeg peper en zout naar smaak toe.

10

Leg de courgettes in een ingevette ovenschaal.

11

Verdeel het gehaktmengsel over de courgettes en bestrooi met de kaas.

12

Bak de courgettes 20 minuten in de oven.

Notities

Extra benodigdheden: ovenschaal

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter