Hoofdgerechten/ Vlees BBQ

Lamsrack van de BBQ

Wat hebben wij genoten van deze maaltijd en zeker niet in de laatste plaats door dit heerlijke stuk lamsrack.
Ik heb de lamsrack ruim 4 uur van tevoren ingesmeerd met een heerlijke marinade van olijfolie, tijm, munt en knoflook. Ik heb daarvoor eerst inkepingen in de vetlaag gemaakt zodat de marinade goed kon intrekken.

Wij hebben de lamsrack gegeten samen met een gepofte zoete aardappel met yoghurt-roomkaassaus, geroosterde venkel en geroosterde tomaten.

 

Lamsrack met de gemaakte inkepingen

Lamsrack van de BBQ

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordeling)
Laden...
Aantal: 2 personen
Voorbereidingstijd: 10 minuten (+ 4 uur wachttijd) Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

  • 500 gram lamsrack
  • 6 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 tl tijm
  • 8 blaadjes munt
  • peper
  • zout

Instructies

1

Maak inkepingen in de vetlaag van de lamsrack.

2

Maak een marinade van de olijfolie met de kruiden en fijngesneden munt.

3

Smeer de lamsrack in met marinade en laat deze ca. 4 uur intrekken.

4

Steek de BBQ aan en zorg voor een indirecte zone van ca. 160 graden.

5

Leg de lamsrack met de vetlaag naar beneden op de BBQ.

6

Gaar de lamsrack tot een kerntemperatuur van 44 graden.

7

Verhoog de temperatuur van de BBQ tot 200 graden.

8

Grill de lamsrack tot hij mooi bruin is tot een kerntemperatuur van 52 graden.

9

Laat het vlees ongeveer 10 minuten rusten in aluminiumfolie.

10

Tijdens het rusten loopt de kerntemperatuur op tot een perfecte temperatuur van 55 graden.

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter