Hoofdgerechten

Tortilla’s met pulled chicken, tomatensaus en feta

Mexicaanse gerechten, wij zijn er dol op. En kip vinden wij ook allemaal lekker om te eten. En kip in tortilla’s al helemaal. Tijd voor een lekkere combinatie dus!

Dit gerecht is geïnspireerd op de Mexicaanse keuken door het gebruik van tortilla’s, tomatensaus, zure room en eventueel koriander. In plaats van de kip in stukjes te snijden hebben we er pulled chicken van gemaakt. Dat betekent eigenlijk niets meer dan het uit elkaar trekken van de kip. Natuurlijk kun je volop variëren met verschillende smaken en kruiden, maar in dit gerecht is het garen in bouillon voldoende.

Niet iedereen is fan van koriander, maar als je het wel lekker vindt dan kun je er een aantal blaadjes aan toevoegen. Wij serveerden er rijst bij.

Eet smakelijk!

Tortilla's met pulled chicken, tomatensaus en feta

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordeling)
Laden...
Aantal: 4 personen
Voorbereidingstijd: 30 minuten Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten

  • 1/2 liter kippenbouillon
  • 300 gram kipfilet
  • 3 teentjes knoflook
  • 800 gram tomatenblokjes
  • 4 tl gedroogde oregano
  • 2 el olijfolie
  • 3 bosuitjes
  • 8 bloemtortilla's
  • 125 ml zure room
  • 200 gram feta
  • Optioneel: verse koriander, rijst

Instructies

1

Breng de kippenbouillon aan de kook en voeg de kipfilet toe. Laat de kip in ongeveer 10 minuten op laag vuur garen.

2

Pureer in een keukenmachine de knoflook met de tomatenblokjes, oregano en 100 ml kippenbouillon tot een gladde saus.

3

Verhit de olie in een koekenpan en schenk de saus erin. Laat de saus 8 tot 10 minuten zachtjes pruttelen.

4

Breng de saus op smaak met peper en zout.

5

Verwarm de oven voor op 200 °C.

6

Trek de kipfilet met 2 vorken (of Bear Claws) in kleine draadjes/stukjes.

7

Snijd de bosui in ringetjes.

8

Wentel de tortilla's een voor een door de tomatensaus en verdeel de kip en bosuitjes over de tortilla`s.

9

Verkruimel ongeveer 1/3 van de feta over de tortilla's en rol ze op.

10

Leg ze naast elkaar in een ingevette ovenschaal.

11

Giet de tomatensaus over de tortilla's en verdeel de zure room en de feta over de schaal.

12

Bak de ovenschotel in ongeveer 20 minuten bruin.

13

Garneer eventueel met verse koriander en rijst.

Notities

Extra benodigdheden: ovenschaal, keukenmachine of staafmixer

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter