Gevogelte BBQ/ Hoofdgerechten

Indiase butter chicken uit de Dutch Oven

Indiase butter chicken uit de Dutch Oven

Deze Butter chicken is een heerlijk gerecht uit de Indiase keuken die je echt een keer moet proberen. De kip laat je lekker lang liggen in de marinade met kokosmelk en dat maakt hem boterzacht.  Serveer er rijst en een lekker naanbrood bij om die in de saus te dopen en je hebt een heerlijke maaltijd.
Mocht je een keer op vakantie gaan naar India dan kun je het gerecht vinden onder de naam Murgh Makhani. Wij horen graag of hij daar net zo lekker is.

Ik heb dit gerecht gemaakt in de Dutch Oven op de BBQ, maar uiteraard kan dit ook prima in de keuken in een goede braadpan gemaakt worden.

Indiase butter chicken uit de Dutch Oven

Indiase butter chicken uit de Dutch Oven

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordeling)
Laden...
Aantal: 4 personen
Voorbereidingstijd: 30 minuten (+4 uur marineren) Bereidingstijd: 1,5 uur

Ingrediënten

  • 800 gram kippendijfilet
  • 1 blikje kokosmelk (400ml)
  • 3 el garam masala
  • 2 teentjes knoflook (geperst)
  • 1,5 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl chilipoeder
  • 1 tl zeezout
  • 2 uien
  • 3 cm verse gember
  • 50 gram roomboter
  • 15 gram cashewnoten
  • 1 limoen
  • 100 ml water
  • 250 ml slagroom
  • 1 handje fijngehakte koriander

Instructies

1

Meng de kokosmelk met de garam masala, chilipoeder, knoflook , paprikapoeder en het zout.

2

Leg de kippendij in de marinade voor tenminste 4 uur.

3

Snijd de uien in halve ringen en hak de gember en cashewnoten fijn.

4

Rasp de schil van de limoen en snijd daarna door de midden.

5

Steek de BBQ aan met een directe zone van ongeveer 160 graden.

6

Zet de Dutch Oven op de BBQ en laat de roomboter smelten.

7

Fruit eerst de uien tot ze glazig zijn en haal ze dan uit de Dutch Oven.

8

Haal de kippendijen uit de marinade en bak rondom aan.

9

Voeg de cashewnoten erbij en bak enkele minuten.

10

Voeg vervolgens de marinade, gember, uien en de schil van limoen toe.

11

Pers daarna het sap uit de limoen en voeg dit samen met het water toe.

12

Roer dit goed door elkaar tot het zachtjes begint te koken.

13

Haal de Dutch Oven van de BBQ en leg de plate setter neer (als je geen kamado hebt zorg dan bij het begin dat je een directe en indirecte zone hebt.)

14

Zorg voor een indirecte zone van ongeveer 150 graden.

15

Laat de Dutch Oven voor ongeveer 1,5 uur rustig sudderen en voeg na ongeveer 1 uur de slagroom toe.

16

Hak de koriander fijn en strooi dit erover wanneer je klaar bent.

17

Serveer met een heerlijk naanbrood, rijst en bloemkool.

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter