Deze kleine gehaktballetjes zijn perfect voor bij de borrel of als bijgerecht bij een buffet. Je kunt ze heel goed al eerder klaarmaken, bewaren in de koelkast en bakken op het moment dat je ze nodig hebt. Ik maak ook weleens een groter portie en vries het dan in delen in. Zo heb ik altijd een lekker warm hapje óf lekkere balletjes voor bij de pasta.
Doordat de balletjes in de oven klaargemaakt worden, blijven ze lekker smeuïg èn je hebt er geen omkijken naar. Het kan gewoon niet mislukken!
Kleine gehaktballetjes uit de oven
Ingrediënten
- 2 witte broodjes
- 50 ml melk
- 500 gram rundergehakt
- 1 ui, gesnipperd
- 1 ei
- 1 tl zout
- 3/4 tl paprikapoeder
- 3/4 tl kerriepoeder
- 3/4 el zachte mosterd
Instructies
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Snijd de korstjes van het brood. Leg het brood in een bakje of kommetje en giet de melk eroverheen. Laat een paar minuten weken.
Meng het gehakt in een grote kom met het ei, de gesnipperde ui, de paprikapoeder, kerriepoeder, mosterd en het zout.
Knijp het brood zachtjes uit en meng het door het gehakt.
Vorm 20 kleine balletjes en leg ze op de bakplaat met bakpapier. Bak in ongeveer 20 minuten mooi bruin en gaar.
Notities
Extra benodigdheden: bakplaat met bakpapier
Nog geen beoordelingen