Op onze website staan al meerdere variaties van bloemkool op de BBQ en dat is niet voor niks. Het is gewoon te lekker. De bloemkool met de kerrierub en de kaastopping is weer om te likkebaarden.
De bereidingstijd van de bloemkool kun je verkorten door deze eerst even 10 minuten voor te koken. Je bent dan in ongeveer 30 tot 40 minuten klaar. Wil je de kerrie bloemkool klaarmaken in de oven? Leg de bloemkool dan op een bakplaat bekleed met bakpapier en houdt dezelfde temperatuur en baktijd aan. Dek de bloemkool eventueel aan het einde van de baktijd af met aluminiumfolie als de bovenkant te donker wordt.
Kerrie bloemkool van de BBQ met kaastopping
Ingrediënten
- 1 bloemkool
- 1 el kerriepoeder
- 0,5 el paprikapoeder
- 0,5 el korianderpoeder
- 3 el olijfolie
- 100 gram cheddar
- 100 gram geitenkaas
- 3 el roomkaas
- verse peterselie
Instructies
Meng de kerrie, paprika- en korianderpoeder door elkaar en roer de olijfolie erdoorheen.
Snijd de bladeren en een gedeelte van de harde onderkant van de bloemkool weg.
Leg de grote stukken aluminiumfolie kruislings op elkaar en leg in het midden de bloemkool.
Smeer de bloemkool in met de kerrierub en vouw de folie om de bloemkool heen. (Wij gebruiken een kwastje om in te smeren.)
Steek de BBQ aan met een indirecte zone van 180 graden.
Leg de bloemkool ongeveer 60 minuten op de BBQ (afhankelijk van de grootte)
Prik met een vork in de bloemkool om te kijken of hij voldoende gaar is.
Smelt de verkruimelde geitenkaas met de cheddar en de roomkaas in een steelpannetje op het vuur. Laat al roerend zachtjes smelten zodat de bodem niet aanbrandt.
Serveer de kerrie bloemkool met de kaas erbovenop en garneer met verse peterselie.
Notities
Extra benodigdheden: 2 grote stukken aluminiumfolie, steelpannetje, kwastje
Nog geen beoordelingen