Tapas zijn kleine gerechtjes die in Spanje als aperitiefhapje gegeten worden. Deze kiphapjes krijgen eerst een lekkere kruidige rub voordat ze in ontbijtspek gerold worden. Ze kunnen warm gegeten worden, maar lauw of koud zijn ze ook heerlijk!
Wij hebben kippendijfilet gebruikt voor deze tapa. Kippendijfilet is iets malser dan kipfilet, waardoor het hapje minder snel droog wordt. Wil je meer maken? Pas dan de ingrediënten eerst nog even aan.
Dit is gewoon een erg lekker en makkelijk hapje als onderdeel van een tapasbuffet of voor bij de borrel.
Tapas kip in spek
Ingrediënten
- 2 kippendijfilets
- 1/2 tl paprikapoeder
- 1/4 tl venkelpoeder
- 1/4 tl knoflookpoeder
- snufje chilipoeder
- 8 plakjes ontbijtspek
- klontje boter (ongeveer 1 el)
Instructies
Snijd de kippendijfilets allebei in 4 lange plakjes.
Meng de paprikapoeder met de venkel-, knoflook- en chilipoeder. Smeer de kippendijrepen in met de rub.
Rol elk stukje kip in een plakje ontbijtspek.
Smelt de boter in een koekenpan en bak de kip met spek in ongeveer 8 minuten mooi bruin en gaar.
Notities
Extra benodigdheden: koekenpan
Nog geen beoordelingen