Bijgerechten/ Vegetarisch

Fetataart met Griekse yoghurt

Fetataart met Griekse yoghurt

Als je dol op feta bent, zal je deze taart vast en zeker óók heel lekker vinden. Het is een heerlijke hartige taart die snel en makkelijk te maken is. Je kunt de taart ook 1 dag van tevoren al maken, dus perfect voor een picknick of als bijgerecht bij een buffet.

Wij hebben de fetataart gegeten als maaltijd met een salade van gegrilde paprika en tomaat. Met een lekker soepje vooraf heb je zeker niets tekort!

 

Fetataart met Griekse yoghurt

Fetataart met Griekse yoghurt

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordeling)
Laden...
Aantal: 4 personen
Voorbereidingstijd: 20 minuten Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

  • 300 gram feta
  • 100 gram roomboter
  • 2 eieren
  • 2 dl Griekse yoghurt
  • 75 gram geraspte belegen kaas
  • 4 el bloem
  • 1/2 tl bakpoeder

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Vet de taart- of quichevorm in met een beetje boter.

3

Rasp of snij de feta in hele kleine stukjes.

4

Smelt de boter in een pannetje en laat iets afkoelen.

5

Klop de eieren los in een ruime kom en roer de afgekoelde boter en de Griekse yoghurt erdoorheen. Voeg de geraspte kaas en feta toe en roer door.

6

Zeef de bloem met het bakpoeder boven de kom en meng alles goed door elkaar.

7

Doe het mengsel in de vorm en bak in het midden van de oven in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar.

Notities

Extra benodigdheden: zeef, rasp, taart- of quichevorm met een doorsnede van ongeveer 22 cm

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter