Zoet

Warme vijgen met balsamico, ijs en cantuccini

Warme vijgen met balsamico, ijs en cantuccini

Bij ons om de hoek is een kleine buurtsuper die gerund wordt door een Syrische man. Een leuk zaakje waar je veel verschillende producten kunt vinden. Wij komen daar met enige regelmaat bijvoorbeeld verse kruiden halen zoals munt of koriander. En als we daar zijn, kijken we altijd of we nog iets anders tegenkomen om mee te nemen. 

Dit keer kwam Peter thuis met een bak vol met verse vijgen. Vijgen zijn niet altijd goed verkrijgbaar en meestal ook erg prijzig. Maar niet bij onze buurtsuper. Daar is alles nog gewoon betaalbaar. 

We besloten de vijgen in dit toetje te verwerken. En met succes, want binnen no-time was alles op. Ik denk dat we binnenkort maar weer even langs de buurtsuper gaan…

 

Warme vijgen met balsamico, ijs en cantuccini

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordeling)
Laden...
Aantal: 4 personen
Bereidingstijd: 15

Ingrediënten

  • 4 plakken slagroomijs (bollen kan natuurlijk ook)
  • 5 vijgen
  • 2 el balsamicocrème
  • 3 cantucinni's (koekjes)
  • 2 blaadjes munt

Instructies

1

Verwarm de oven op 180 graden.

2

Snijd de vijgen in 4 partjes.

3

Leg de vijgen op bakpapier en druppel 2 eetlepels balsamicocrème eroverheen.

4

Doe de vijgen met de balsamico 8 minuten in de voorverwarmde oven.

5

Hak ondertussen de cantuccini in stukjes en snijd de munt fijn.

6

Snijd het ijs in plakken en leg het op bordjes.

7

Leg de vijgen naast het ijs en strooi de cantucinni eroverheen.

8

Serveer met verse munt.

Notities

Extra benodigdheden: bakplaat met bakpapier

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter