Een lekkere Ribeye heeft vaak niet veel meer nodig dan wat peper en zout, maar soms is het leuk om wat extra’s toe te voegen.
We hebben een tapenade gemaakt met knoflook en peterselie en deze rondom op de ribeye gesmeerd. Hierdoor ontstaat bij het grillen van de ribeye een heerlijke knoflookkorst. Niet te dominant aanwezig om wel de heerlijke vleessmaak te behouden.
Ribeye met een knoflookkorst
Ingrediënten
- 1kg ribeye aan 1 stuk
- 4 knoflooktenen
- 4 el olijfolie
- 5 el fijngehakte peterselie
- 2 el balsamicoazijn
- 1 el zeezout
- peper
Instructies
Bereid de BBQ voor met indirecte zone van ongeveer 130 graden.
Snijd de knoflook in kleine stukjes en plet vervolgens met de mespunt tot het bijna doorzichtig is.
Hak de peterselie fijn.
Voeg de knoflook, peterselie, zout, olijfolie en de balsamico samen.
Smeer de ribeye in met de tapenade.
Leg de ribeye op de indirecte zone van de BBQ tot een kerntemperatuur van 42 graden is bereikt.
Verhoog de temperatuur van de BBQ tot 200 graden.
Gril de ribeye rondom tot je een kerntemperatuur bereikt hebt van 52 graden.
Laat het vlees 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.
Trancheer de ribeye in mooie plakken en strooi een beetje peper naar smaak overheen.
Nog geen beoordelingen