Deze keer hadden we een maiskolf met de schutbladeren er nog aan. Je kunt de mais op deze manier op of tussen je kolen leggen, maar wij hebben de schutbladeren opgestroopt en vastgemaakt met enkele repen van de bladeren zelf. Dat ziet er niet alleen leuk uit, maar is ook handig bij het vasthouden van de mais bij het eten.
De maïs kreeg als topping een klontje roomboter, zeezout, paprikapoeder en verse peterselie. Een heerlijke combinatie!
Geroosterde maiskolf met topping
Ingrediënten
- 4 hele maiskolven
- 50 gram roomboter
- handje verse peterselie
- paprikapoeder
- zeezout
Instructies
Trek de schutbladeren van de maiskolf naar achteren en bind vast met een reepje van een schutblad.
Verwijder de dunne draden.
Bereid de BBQ voor met een directe zone van ca. 180 graden.
Leg de mais voor ongeveer 20 minuten op de BBQ en draai regelmatig.
Garneer de mais met een klontje roomboter, paprikapoeder en zeezout naar eigen smaak.
Nog geen beoordelingen