Bijgerechten/ Groenten/ Vegetarisch

Geroosterde maiskolf met topping

Deze keer hadden we een maiskolf met de schutbladeren er nog aan. Je kunt de mais op deze manier op of tussen je kolen leggen, maar wij hebben de schutbladeren opgestroopt en vastgemaakt met enkele repen van de bladeren zelf. Dat ziet er niet alleen leuk uit, maar is ook handig bij het vasthouden van de mais bij het eten.

De maïs kreeg als topping een klontje roomboter, zeezout, paprikapoeder en verse peterselie. Een heerlijke combinatie!

Geroosterde maiskolf met topping

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordeling)
Laden...
Aantal: 4 personen
Voorbereidingstijd: 10 minuten Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten

  • 4 hele maiskolven
  • 50 gram roomboter
  • handje verse peterselie
  • paprikapoeder
  • zeezout

Instructies

1

Trek de schutbladeren van de maiskolf naar achteren en bind vast met een reepje van een schutblad.

2

Verwijder de dunne draden.

3

Bereid de BBQ voor met een directe zone van ca. 180 graden.

4

Leg de mais voor ongeveer 20 minuten op de BBQ en draai regelmatig.

5

Garneer de mais met een klontje roomboter, paprikapoeder en zeezout naar eigen smaak.

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter