Coq au vin is een klassiek Frans stoofgerecht. Van oorsprong een boerengerecht, maar tegenwoordig ook veel te vinden op de kaart bij restaurants.
Wij maakten deze variatie van de coq au vin door er spiesen van te maken voor op de BBQ. De kip, champignons en sjalotten hebben we de hele nacht laten zwemmen in een heerlijke Pinot Noir uit de Bourgogne. De volgende dag hebben we er spiesen van gemaakt en bereid op de BBQ. Om een complete coq au vin ervaring te houden hebben we hierbij deze heerlijke Tarte Flambée á la Coq au vin gegeten.
Bon appétit!
Coq au vin spiesen
Ingrediënten
- 400 gram kipdijfilet
- 6 takjes verse tijm
- 125 ml rode wijn (bijv. Pinot noir uit de Bourgogne)
- 16 champignons
- 8 plakken ontbijtspek
- 2 sjalotten
- 1 teen knoflook
- peper
- zout
Instructies
Snijd de kipdijfilet in stukjes van 4 cm.
Rits de blaadjes van de takjes tijm.
Maak de champignons schoon.
Snijd de sjalotten in stukjes van 3 cm.
Doe de wijn in een schaal of hersluitbare plastic zak en voeg met de kipdijfilet, tijm, champignons en geperste knoflook toe en meng het goed.
Laat minimaal 2 uur in de koelkast liggen, maar beter is de nacht ervoor.
Steek de BBQ aan met een directe zone van 180 graden.
Maak de spiesen met afwisselend kipdij, champignon, sjalot en een plakje ontbijtspek.
Grill de spiesen in ca. 10 minuten op de BBQ en keer regelmatig.
Notities
Extra benodigdheden: BBQ spiesen
Nog geen beoordelingen