Wat een heerlijk stuk vlees was deze Maminha! In Nederland wordt hij steeds bekender, maar vooral in Brazilië wordt dit stuk vlees veel gegeten. Het stukje vlees heet in Nederland het liesstuk ofwel de ezel en in Amerika de Tri Tip. Hij wordt gesneden uit het deel boven de achterpoten. Het vlees heeft niet veel nodig en heeft van zichzelf een heerlijke rundvlees smaak. De toevoeging van de peterselie olie combineert prachtig met het vlees.
Lekker met bietjes uit de oven, gebakken aardappeltjes en een mooie rode wijn. (Bijv. Faustino)
Maminha met peterselieolie
Ingrediënten
- 1,2 kg maminha
- 1 teentje knoflook
- 2 el olijfolie
- peper
- zeezout
- Peterselieolie:
- 4 el fijngehakt platte peterselie
- 5 el olijfolie
- 1 klein sjalotje
- 1 teen knoflook
- peper
- zeezout
Instructies
Peterselieolie
Hak 4 el peterselie fijn en snipper een sjalotje heel fijn.
Meng dit samen met de 5 eetlepels olijfolie en een geperste teen knoflook.
Voeg als laatste peper en zout naar smaak toe.
Maminha
Dep de maminha droog met keukenpapier.
Smeer de maminha in met een mengsel van 2 eetlepels olijfolie en een geperste teen knoflook.
Bestrooi met peper en zeezout.
Steek de BBQ aan met een indirecte zone van 160 graden.
Leg de maminha op de BBQ tot een kerntemperatuur van 42 graden.
Maak een directe zone in de BBQ en verhoog de temperatuur tot 200 graden.
Gril de maminha rondom tot een kerntemperatuur van 52 graden.
Laat het vlees nog 10 minuten rusten onder aluminiumfolie en serveer dan in dunne plakken aan tafel.
Nog geen beoordelingen