Hoofdgerechten

Pastasalade met paprikapesto, kipreepjes en basilicum

Pastasalade met paprikapesto, kipreepjes en basilicum

Pasta, wie is er niet dol op…Er zijn zoveel soorten en variaties, wij houden er in ieder geval zeker van!

Het is een snel en makkelijk gerecht om te maken en je kunt het ook prima al eerder op de dag klaarmaken. Deze pastasalade is dan ook ideaal voor een zomerse dag als je naar het strand gaat of voor een picknick. Maar gewoon als maaltijd of als side dish voor een buffet is het ook een perfect gerecht.

 

Pastasalade met paprikapesto, kipreepjes en basilicum

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordeling)
Laden...
Aantal: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

  • 300 gram farfalle (pasta)
  • 1 courgette
  • 1 el olijfolie
  • 250 gram gegrilde rode paprika (pot)
  • 1 teentje knoflook
  • 9 gram basilicum
  • 45 gram pistachenootjes
  • 200 gram gerookte kipreepjes
  • 60 gram Parmezaanse kaas, grof geraspt
  • paar takjes basilicum voor garnering

Instructies

1

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Snijd de courgette overdwars in lange dunne plakken.

3

Smeer ze in met de olijfolie en gril ze in een grillpan of op de BBQ. Snijd als ze klaar zijn in kleinere stukjes.

4

Laat de gegrilde rode paprika uitlekken en voeg samen met het teentje knoflook, de blaadjes basilicum en de pistachenootjes in een hoge beker. Pureer met de staafmixer tot een mooie pesto. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5

Giet de pasta af en spoel meteen met koud water af.

6

Roer de paprikapesto, de stukjes gegrilde courgette en de kipreepjes door de pasta en verdeel de Parmezaanse kaas erover.

7

Garneer de pasta met verse basilicum.

Notities

Extra benodigdheden: grillpan, staafmixer

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter