Deze heerlijke rodekoolsteaks zijn een perfecte vervanger voor een stukje vlees. De smaken passen heel goed bij elkaar en het ziet er misschien uit als veel werk, maar dat is het zeker niet.
Wij gebruiken koriander in dit recept, maar ben je nou niet zo’n van hiervan dan kun je ook prima peterselie gebruiken.
Rodekoolsteaks met geitenkaas, honing en pistachenootjes
Ingrediënten
- 1/2 rode kool
- 1 el citroensap
- 2 el olijfolie
- 1 teentje knoflook, uitgeperst
- peper
- zeezout
- 100 gram geitenkaas, verkruimeld
- 2 el pistachenootjes, fijngehakt
- 2 el honing
- 2 el verse koriander of peterselie
Instructies
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Snijd de rodekool in plakken van ongeveer 1 cm en leg ze op bakplaat met bakpapier.
Meng de citroensap met de olijfolie, het uitgeperste teentje knoflook, peper en zeezout en smeer deze dressing met een kwastje over de steaks.
Schuif de bakplaat in de oven en bak de rodekoolsteaks 20 minuten.
Haal na 20 minuten de bakplaat uit de oven en verdeel de geitenkaas, de fijngehakte pistachenootjes en de honing over de steaks. Bak nog 5 minuten in de oven.
Garneer de rodekoolsteaks met de koriander.
Notities
Extra benodigdheden: bakplaat met bakpapier
Nog geen beoordelingen