Deze heerlijke kippenvleugels zijn super lekker bij de borrel, maar kunnen ook prima als diner. Ik vind het altijd leuk om de kip goed in te kwasten met een lekkere mop saus. Je geeft hierdoor nog meer smaak aan de kip. Door de neutrale smaak van kip kun je hier eindeloos mee variëren en toevoegen wat je lekker vindt.
Door het gebruik van limoen wordt de kip extra mals en limoen geeft net een iets subtielere smaak af dan citroen.
Ik heb de kippenvleugels op een spies gedaan, zodat je ze makkelijk kan draaien en kwasten. Heb je geen spiesen dan kan dit natuurlijk ook gewoon los.
Limoen chickenwings
Ingrediënten
- 1000 gram kippenvleugels
- 2 el olijfolie
- 2 tl zeezout
- 2 tl peper
- 2 tl knoflookpoeder
- 2 tl uienpoeder
- 2 tl bruine basterdsuiker
- 1 limoen
- Mop sauce
- 3 el olijfolie
- 1 el witte wijnazijn
- 1 el honing
- sap van 1 limoen
- 1 geperste teen knoflook
Instructies
Maak een marinade van de olijfolie, de kruiden en het sap van een limoen.
Meng de marinade met de kippenvleugels en laat dit minimaal 2 uur intrekken in de koelkast.
Rijg de kippenvleugels aan 2 spiesen.
Steek de BBQ aan en maak een indirecte zone van ongeveer 180 graden.
Leg de spiesen op de BBQ.
Maak vervolgens de mop saus door de olijfolie, witte wijnazijn, knoflook, honing en het sap van een limoen te mengen.
Verwarm de mop saus op de BBQ en smeer de kippenvleugels elke 10 minuten in aan beide kanten.
De kippenvleugels zijn klaar bij een kerntemperatuur van ongeveer 76 graden.
Notities
Extra benodigdheden: BBQ pannetje met siliconen kwast, spiesen
Nog geen beoordelingen