Gevogelte BBQ/ Hoofdgerechten

Kippenbouten in citroen-paprikamarinade van de BBQ

Kippenbouten in citroen-paprikamarinade van de BBQ

Wil je een lekker smaakvol en sappig kippenboutje, dan raad ik je aan om het onderstaande recept eens te proberen. We marineren de kip met o.a. citroen en paprika en laten ze daar minimaal 2 uur (ik raad 24 uur aan) in liggen. Het vlees kan de smaken van de marinade goed opnemen en de citroen maakt de kip malser.
Het moeilijkste van het gerecht is het wachten door de heerlijke geuren die van je BBQ afkomen. Zorg voor een grote rol met keukenpapier, want kippenbout eten we natuurlijk met de handen.

Kippenbouten in citroen-paprikamarinade van de BBQ

Kippenbouten in citroen-paprikamarinade van de BBQ

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (1 stemmen, gemiddeld: 5,00 van de 5)
Laden...
Aantal: 4 personen
Voorbereidingstijd: 10 minuten (min. 2 uur wachttijd) Bereidingstijd: 45 minuten

Ingrediënten

  • 4 kippenbouten (ca. 1 kg)
  • 5 el olijfolie
  • 1 citroen (geperst)
  • 4 tl paprikapoeder
  • 2 tl knoflookpoeder
  • 2 tl korianderpoeder
  • 2 tl oregano
  • 1 tl zout
  • 1 tl peper

Instructies

1

Dep de kippenbouten droog met keukenpapier.

2

Maak een marinade door de ingrediënten in een bakje te mengen.

3

Stop de kippenbouten in een afsluitbare plastic en doe de marinade erbij.

4

Verdeel de marinade goed over de kippenbouten en leg minimaal 2 uur in de koelkast. (24 uur is nog beter)

5

Steek de BBQ aan met een indirecte warmte van 180 graden.

6

Leg de kippenbouten op de BBQ en keer regelmatig.

7

Bij een kerntemperatuur van 70 graden is de kip gaar.

8

Je kan er ook voor kiezen om bij 65 graden de kip op het directe gedeelte te leggen voor extra knapperig velletje.

9

Afhankelijk van de grootte en dikte van de kippenbout duurt dit ongeveer 45 minuten.

Notities

Extra benodigdheden: BBQ met deksel

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter