Vegetarisch/ Voorgerechten

Dunne focaccia van de BBQ

Toen wij een paar jaar geleden op vakantie in Italië waren, hebben we geleerd hoe je een super lekkere en makkelijke focaccia kunt maken van pizzadeeg. Het deeg (of zoals ze in Italië zeggen ‘de pasta’) moet vers zijn, de bbq heet en bakken maar!

Wij kennen vaak alleen maar de dikke variant die in de winkels liggen. Onze Italiaanse vriend kwam uit Rome en vertelde ons dat ze deze focaccia vaak maken in een houtoven als ‘voorafje’ van de pizza’s. Wij hebben die avond heerlijk op z’n Italiaans gegeten. Van antipasti, primi  en secondi piatti, naar dolci en digestivo. La dolce vita!

Uiteraard kun je zelf variëren en experimenteren met de dikte van het deeg.

Hier het recept voor het zelfgemaakte pizzadeeg!

Tip! Gebruik onze heerlijke biologische olijfolie over de focaccia.

Dunne focaccia van de BBQ

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordeling)
Laden...
Aantal: 2 personen
Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten

  • 2 bolletjes vers pizzadeeg (zie recept voor pizzadeeg)
  • bloem
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • zeezout
  • extra vergine olijfolie

Instructies

1

Strooi een beetje bloem op het werkvlak en rol 1 bol pizzadeeg met de deegroller uit.

2

Haal de naaldjes van 1 takje rozemarijn af en strooi over de focaccia.

3

Bestrooi met zeezout.

4

Schuif de focaccia op de pizzaschep en leg op de pizzasteen in de BBQ. (Of op de bakplaat in de oven.)

5

Zodra het deeg mooi opbolt en lichtbruin wordt is de focaccia klaar.

6

Besprenkel royaal met de olijfolie.

Notities

Extra benodigdheden: deegroller, pizzaschep

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter