Deze heerlijke tomatensoep maken we heel vaak. Het is makkelijk te maken en zit vol met groenten. Zeker met kinderen in huis dus zeker welkom. Dit is echt een van onze favorieten. We maken de soep ook vaak als onderdeel van een buffet of voor een verjaardag. Succes verzekerd!
Verse tomatensoep
Ingrediënten
- 800 gram tomaten (roma- of trostomaten)
- 1 ui
- 1 winterpeen
- 2 el traditionele olijfolie
- 70 g tomatenpuree
- 1 teen knoflook
- 2 takjes verse tijm
- 2 rundvleesbouillontabletten
- 1/2 el suiker
- 750 ml kokend water
- verse basilicum
Instructies
Snijd de ui, winterpeen en tomaten in stukken.
Verhit de olijfolie in een pan en verwarm 1 minuut de tomatenpuree.
Pers de knoflook boven de pan en voeg de gesneden ui, winterpeen en tomaten toe.
Bak 5 minuten op middelhoog vuur. Haal de blaadjes tijm van de takjes.
Voeg de verse tijm, suiker en bouillontabletten en het kokend water toe.
Laat alles zachtjes 15 minuten koken.
Pureer de soep met een staafmixer en garneer met verse basilicum.
Nog geen beoordelingen