Hoofdgerechten/ Vis BBQ

Pangaspiesen

Pangaspiesen

Deze frisse zomerse visspies met panga met een marinade van kerrie en koriander is weer om te smullen. De panga is een witvis die neutraal van smaak is en daarom zeker een marinade kan gebruiken.

De marinade met kerrie en koriander geeft een Indiaas tintje aan de panga. Wij aten bij deze spiesen een tomatensalade met mozzarella en een quiche met spinazie. Maar ze smaken ook heerlijk bij een Indiase maaltijd met naanbrood.

Pangaspiesen
Pangaspiesen

Pangaspiesen

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordeling)
Laden...
Aantal: 4 personen
Voorbereidingstijd: 8 minuten Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten

  • 4 pangafilets
  • 6 el olijfolie
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 teen knoflook
  • handje verse koriander
  • peper
  • zeezout

Instructies

1

Hak de verse koriander fijn.

2

Meng de koriander met de olijfolie, knoflook, kerrie, peper en zout.

3

Dep de panga's aan beide zijden droog met keukenpapier.

4

Snijd de panga over de lengte door de helft en smeer in met de marinade.

5

Rijg de panga aan de spies (zie foto).

6

Steek de BBQ aan met een directe zone van ongeveer 180 graden.

7

Grill de panga aan beide zijden in ongeveer 8 minuten gaar.

Notities

Extra benodigdheden: spiesen

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter