Deze frisse zomerse visspies met panga met een marinade van kerrie en koriander is weer om te smullen. De panga is een witvis die neutraal van smaak is en daarom zeker een marinade kan gebruiken.
De marinade met kerrie en koriander geeft een Indiaas tintje aan de panga. Wij aten bij deze spiesen een tomatensalade met mozzarella en een quiche met spinazie. Maar ze smaken ook heerlijk bij een Indiase maaltijd met naanbrood.
Pangaspiesen
Ingrediënten
- 4 pangafilets
- 6 el olijfolie
- 1 tl kerriepoeder
- 1 teen knoflook
- handje verse koriander
- peper
- zeezout
Instructies
Hak de verse koriander fijn.
Meng de koriander met de olijfolie, knoflook, kerrie, peper en zout.
Dep de panga's aan beide zijden droog met keukenpapier.
Snijd de panga over de lengte door de helft en smeer in met de marinade.
Rijg de panga aan de spies (zie foto).
Steek de BBQ aan met een directe zone van ongeveer 180 graden.
Grill de panga aan beide zijden in ongeveer 8 minuten gaar.
Notities
Extra benodigdheden: spiesen
Nog geen beoordelingen