Gevogelte BBQ

Tamme eendenborstfilet in soja-honingmarinade van de BBQ

Tamme eendenborstfilet in soja honingsaus van de BBQ

Veel malser en zachter dan een heerlijke en goed bereide eendenborst van de BBQ ga je ze echt niet krijgen. Ik ben echt gek op eendenborst. Het enige nadeel vind ik de prijs, maar goed eten is niet altijd goedkoop en zodra het eerste stukje in je mond komt, dan ben je de prijs alweer vergeten.
Ik heb de eendenborst in een simpele marinade gelegd van sojasaus, honing en een teentje knoflook. 

Tamme eendenborstfilet in soja honingsaus van de BBQ

Tamme eendenborstfilet in soja-honingmarinade van de BBQ

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordeling)
Laden...
Aantal: 4 personen
Voorbereidingstijd: 10 minuten (min 2 uur wachten) Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten

  • 4 eendenborstfilets
  • 6 el sojasaus
  • 2 tl honing
  • 2 fijngehakte knoflooktenen
  • peper
  • zout

Instructies

1

Dep de eendenborstfilets droog met keukenpapier.

2

Snijd het vetgedeelte van de eendenborst in een ruitjespatroon, maar snijd niet door de vetlaag heen.

3

Meng de sojasaus met de honing, knoflook, peper en zout.

4

Doe de eendenborstfilets samen met de marinade in een hersluitbare plastic zak en verdeel de marinade goed over de eendenborstfilets. Laat minimaal 2 uur intrekken.

5

Steek de BBQ aan met een directe en indirecte zone van ongeveer 160 graden.

6

Leg de eendenborst eerst met de vetlaag naar beneden op de directe zone, zodat de vetlaag knapperig kan worden.

7

Verplaats dan de eendenborst naar het indirecte gedeelte.

8

Haal de eendenborstfilets eraf bij een kerntemperatuur van 52 graden.

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter