Hoofdgerechten

Hutspot met balsamicospekjes

Hutspot met balsamicospekjes

Hutspot is een echt typisch Nederlands wintergerecht. Het wordt gemaakt van winterpeen, aardappels en ui en altijd in de verhouding 2-2-1. Zo weet je meteen hoe je de hoeveelheden kunt aanpassen aan het aantal personen.

De hutspot wordt gekookt in een grote pan met laurierblaadjes en eventueel peperkorrels en daarna tot een grove stamppot gestampt. Traditioneel wordt het gegeten met klapstuk (runderstoofvlees) of gerookt spek. Rookworst smaakt er ok heel lekker bij, maar wij maken het ook vaak met heerlijke spekjes afgeblust met balsamico en honing. Ècht heerlijk!

Tip: gebruik onze heerlijke biologische balsamico in dit gerecht! Klik hier om te bekijken.

Hutspot met balsamicospekjes

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordeling)
Laden...
Aantal: 5-6 personen
Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

  • 800 gram kruimige aardappels
  • 800 gram winterpeen
  • 400 gram uien
  • 2 laurierblaadjes
  • 150 ml melk
  • 25 gram boter
  • peper
  • zout
  • 225 gram spekreepjes
  • 2 el honing
  • 100 ml balsamico (zie onze 'winkel')

Instructies

1

Schil de aardappels en maak de winterpeen en uien schoon.

2

Snijd alles in stukken en voeg bij elkaar in een grote pan. Zorg dat alles onder water staat en breng aan de kook met de laurierblaadjes. Kook in ongeveer 20 minuten gaar.

3

Bak ondertussen de spekreepjes in een koekenpan zonder olie of boter mooi bruin en knapperig.

4

Blus af met de balsamico en de honing. Roer goed door en laat op laag vuur ongeveer 5 minuten zachtjes stoven.

5

Giet de aardappelen met de wortels en ui af.

6

Verwarm de melk.

7

Stamp de hutspot met de warme melk en de roomboter tot een grove hutspot. Breng op smaak met peper en zout.

8

Serveer de hutspot met de balsamicospekjes.

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter