Geroosterde pompoen met Parmezaanse kaas
Ingrediënten
- 1 flespompoen
- 1 1/2 el Italiaanse kruiden
- 5 el olijfolie
- 1 citroen (goed schoongemaakt)
- 60 gram paneermeel
- 80 gram Parmezaanse kaas, geraspt
- peper
- zeezout
Instructies
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Snijd de pompoen doormidden en verwijder de zaden en draden. Snijd het vruchtvlees (inclusief de schil) in kleine schijven.
Meng de pompoen met 3 el olijfolie, 1/2 el Italiaanse kruiden, peper en zeezout.
Verdeel de pompoen over de bakplaat met bakpapier en bak ongeveer 15 minuten in de oven.
Rasp de schil van de citroen en meng met de Parmezaanse kaas, 1 el Italiaanse kruiden, paneermeel, 2 el olijfolie, peper en zeezout.
Haal de bakplaat uit de oven en verdeel het paneermeelmengsel over de pompoenschijven. Rooster nog 10 minuten in de oven.
Notities
Extra benodigdheden: bakplaat en bakpapier
Nog geen beoordelingen