Bijgerechten/ Groenten/ Vegetarisch

Geroosterde pompoen met Parmezaanse kaas

Geroosterde pompoen met Parmezaanse kaas

Geroosterde pompoen met Parmezaanse kaas

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordeling)
Laden...
Aantal: 4-5 personen
Bereidingstijd: 35 minuten

Ingrediënten

  • 1 flespompoen
  • 1 1/2 el Italiaanse kruiden
  • 5 el olijfolie
  • 1 citroen (goed schoongemaakt)
  • 60 gram paneermeel
  • 80 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • peper
  • zeezout

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 190 graden.

2

Snijd de pompoen doormidden en verwijder de zaden en draden. Snijd het vruchtvlees (inclusief de schil) in kleine schijven.

3

Meng de pompoen met 3 el olijfolie, 1/2 el Italiaanse kruiden, peper en zeezout.

4

Verdeel de pompoen over de bakplaat met bakpapier en bak ongeveer 15 minuten in de oven.

5

Rasp de schil van de citroen en meng met de Parmezaanse kaas, 1 el Italiaanse kruiden, paneermeel, 2 el olijfolie, peper en zeezout.

6

Haal de bakplaat uit de oven en verdeel het paneermeelmengsel over de pompoenschijven. Rooster nog 10 minuten in de oven.

Notities

Extra benodigdheden: bakplaat en bakpapier

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter