Hoofdgerechten/ Vlees BBQ

Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon
Boeuf Bourguignon
Boeuf Bourguignon

Boeuf bourguignon is een heerlijke Franse klassieker. In deze stoofschotel gaat onder andere rundvlees, champignons, zilveruitjes, wortel en rode wijn. Hoe langer deze stoof op staat, hoe lekkerder hij wordt!

Gebruik een volle rode wijn in dit gerecht. De rode wijn uit de Bourgogne zijn nogal prijzig om zomaar in een pan te gieten. Een alternatief is een pinot noir uit bijvoorbeeld Duitsland. Schenk dezelfde wijn om te drinken bij deze boeuf bourguignon. 

Bon appetit!

Boeuf Bourguignon

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordeling)
Laden...
Aantal: 4 personen
Voorbereidingstijd: 45 minuten Bereidingstijd: 5 uur (stoven)

Ingrediënten

  • 800 gram runderriblappen
  • 1 winterpeen
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 300-400 ml volle rode wijn
  • 100 gram spekreepjes
  • 70 ml tomatenpuree
  • 500 ml rundvleesbouillon
  • 3 laurierblaadjes
  • 1/2 el tijm
  • 30 gram peterselie
  • 250 gram champignons
  • 300 gram zilveruitjes

Instructies

1

Snijd de runderriblappen in stukken, de winterpeen in plakjes, de uien in ringen en de knoflookteentjes in plakjes.

2

Meng alles door elkaar in een ruime kom en giet de rode wijn eroverheen. Zorg dat alles bedekt is met de wijn. Dek de schaal af met plasticfolie en laat minimaal 2 uur marineren in de koelkast. Haal na 2 uur uit de koelkast en laat het 30 minuten op kamertemperatuur komen.

3

Verhit een grote pan op het vuur en bak de spekreepjes op laag vuur in 8-10 minuten gaar. Schep uit de pan en houdt apart.

4

Schep het vlees uit de kom en dep droog met keukenpapier. Bak de stukjes vlees in het achtergebleven vet van de spekjes tot ze dichtgeschroeid zijn. (Ongeveer 5 minuten) Schep het vlees uit de pan en houdt apart.

5

Haal de groenten uit de marinade (met een schuimspaan) en bak 5 minuten op laag vuur.

6

Voeg de tomatenpuree erbij en bak 1 minuut mee.

7

Voeg het vlees, de spekreepjes, 400 ml van de marinade en 500 ml runderbouillon erbij en breng aan de kook.

8

Bind de helft van de peterselie als een bosje aan elkaar met keukentouw en voeg samen met de tijm en de laurierblaadjes toe aan de pan. Laat alles 2,5 uur zachtjes stoven met de deksel op de pan.

9

Veeg de champignons schoon en snijd in vieren. Laat de zilveruitjes uitlekken en voeg samen met de champignons toe. Laat de boeuf bourguignon nog 2,5 tot 3 uur verder stoven.

10

Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de rest van de peterselieblaadjes fijn en roer door de boeuf bourguignon.

Notities

Extra benodigdheden: grote braadpan (bijv. Creusetpan), keukentouw, schuimspaan

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter