Bijgerechten/ Vegetarisch

Selderijpesto

Selderijpesto

Selderij wordt ook wel bladselderij of snijselderij genoemd en is familie van de bleek- en knolselderij. De bladselderij is een tuinkruid dat erg op peterselie lijkt. Het heeft alleen een veel sterkere smaak. Vaak wordt het gebruikt in soep, maar ook in stoofgerechten en sausen. 

Toen ik laatst een bosje selderij over had, leek het mij lekker om er een pesto van te maken. Het is een heerlijke kruidige pesto geworden die perfect smaakt bij deze gegrilde venkel. Maar ook in pasta komt de pesto goed tot zijn recht.

De pesto kun je een aantal weken in de koelkast bewaren. (In een afgesloten potje.)

Tip! Gebruik onze pure en biologische olijfolie in deze pesto. (Te koop in onze winkel.)

 

Selderijpesto

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordeling)
Laden...
Aantal: 4 personen
Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten

  • 40 gram selderij
  • 35 gram pecannoten
  • 50 gram Parmezaanse kaas, grof gesneden
  • 1 teentje knoflook, in stukjes
  • 100 ml olijfolie, extra vergine (te koop in onze winkel)
  • peper
  • zeezout

Instructies

1

Snijd de selderij met steeltjes en al in stukken.

2

Voeg de gesneden selderij met de pecannoten, stukjes Parmezaanse kaas en het gesneden knoflookteentje bij elkaar in de keukenmachine. Druk een paar keer op de pulseerknop.

3

Giet terwijl de keukenmachine draait de olijfolie in een straaltje bij de pesto. (Voeg als de pesto nog iets te dik is extra olijfolie toe.)

4

Voeg naar smaak peper en zeezout toe.

Notities

Extra benodigdheden: keukenmachine

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter