Bijgerechten/ Vegetarisch/ Voorgerechten

Verse spinaziesoep

Verse spinaziesoep

Wij hadden laatst een zak verse spinazie over en aangezien wij alles willen gebruiken wat er in onze koelkast ligt, dacht ik aan een lekkere spinaziesoep. Je kunt verse spinazie ook heel goed verwerken in een frisse groene smoothie of in een salade, maar een soep vond ik ook een goed idee.

Eigenlijk heb je er niet heel veel voor nodig en heb je de andere ingrediënten vast wel in de kast liggen. Zo kwam ik ook nog een stukje feta tegen. Door deze te verkruimelen en als laatste aan de soep toe te voegen, krijgt de soep een lekker extraatje. Probeer het eens! 

En ben je niet zo gek van feta? Dan laat je het gewoon weg…het maakt de soep niet minder lekker!

Verse spinaziesoep

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordeling)
Laden...
Aantal: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten

  • 1 middelgrote ui
  • 1 teentje knoflook
  • 25 gram ongezouten roomboter
  • 500 ml kraanwater
  • 1 groentebouillontablet
  • 400 gram verse spinazie
  • 100 gram feta (optioneel)

Instructies

1

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.

2

Laat de boter smelten in een pan en fruit de gesnipperde ui 3 minuten op middelhoog vuur.

3

Voeg de knoflook toe en bak ongeveer 2 minuten zachtjes mee.

4

Voeg het water en de groentebouillontablet toe en wacht tot het aan het koken is.

5

Schep de verse spinazie in delen bij het water en blijf roeren tot alle spinazie in de pan zit.

6

Kook de soep ongeveer 5 tot 6 minuten op middelhoog vuur.

7

Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met peper.

8

Schep de soep in kommen en verkruimel de feta erboven.

Notities

Extra benodigdheden: staafmixer

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter