Met quiches kun je vol op variëren. Niet alleen met de vulling, maar ook met de grootte ervan. Bij ons thuis is iedereen dol op een salade caprese. Of zoals de Italianen zeggen de Insalata caprese, een salade met dunne plakken tomaat met mozzarella en soms ook basilicum erbij.
Deze kleine quiches hebben we gevuld met deze heerlijke ingrediënten en aangevuld met onder andere pijnboompitjes en Parmezaanse kaas. Een heerlijk hapje voor bij de borrel, maar ook als onderdeel van een lunch of buffet een perfect hapje.
Mini caprese quiches
Ingrediënten
- 8 plakjes hartige taartdeeg
- 2 el pijnboompitjes
- 2 kleine tomaten of Tastytom tomaatjes
- 1 bol mozzarella
- 100 gram crème fraîche
- 4 eieren
- 90 gram Parmezaanse kaas, geraspt
- 2 takje basilicum
- peper
- zeezout
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden en laat de plakjes deeg los van elkaar ontdooien.
Rooster de pijnboompitjes in een koekenpan (zonder olie) goudbruin.
Bekleed de muffinvormpjes met het deeg.
Snijd de tomaten in kleine partjes en verdeel over de vormpjes.
Snijd de mozzarella in stukjes en leg op de tomatenpartjes.
Verdeel de pijnboompitjes over de muffinvormpjes.
Klop in een kom de eieren los met de crème fraîche en roer de Parmezaanse kaas erdoor.
Snijd de blaadjes van de basilicum fijn en voeg bij het eimengsel. Breng op smaak met peper en zout.
Giet het eimengsel in de muffinvormpjes en bak 40 minuten in het midden van de oven mooi gaar en bruin.
Notities
Extra benodigdheden: muffinbakvorm of losse muffinvormpjes
Nog geen beoordelingen