We kunnen natuurlijk niet onze eigen kikkerlandje overslaan met onze internationale ‘vrijdag-hamburgerdag’. Eigenlijk ook best wel leuk om eens na te denken welke producten er uit Nederland komen en bij de Nederlandse keuken passen.
Daar moest in ieder geval wel kaas bij zitten. En Amsterdamse uitjes. Oh en wat dacht je van dé Zaanse mayonaise. Mmmmm, erg lekker hoor!
Wij zijn alleen een ding vergeten tijdens het maken van de foto’s. (Oeps…)Dat is namelijk de kropsla. Begin tijdens het opbouwen van deze heerlijke burger dus met de sla, dan kun je hem in ieder geval niet vergeten!
Wijntip: Lindeman’s Bin 45 Cabernet Sauvignon
Hollandse hamburger
Ingrediënten
- 5 bruine bollen
- 5 plakken Goudse kaas
- 200 gram katenspek
- 10 Amsterdamse uitjes
- 2 augurken in plakjes (bijv. de Amsterdamse augurken van Kesbeke)
- Zaanse mayonaise
- 5 blaadjes kropsla
- Hamburgers:
- 1 kg half om half gehakt
- 1 ei
- 3 tl nootmuskaat
- 2 tl mosterd
- 2 el paneermeel
- 2 tl knoflookpoeder
- peper
- zeezout
Instructies
Meng het gehakt met het ei, paneermeel, nootmuskaat, mosterd, knoflookpoeder, peper en zout.
Maak hamburgers van ongeveer 200 gram per stuk.
Steek de BBQ aan met een directe zone van 180 graden.
Gril de hamburgers gaar in ongeveer 6 minuten per kant.
Leg de laatste 2 minuten een plakje kaas per hamburger zodat het er mooi overheen smelt.
Bak tegelijk het spek in een pan mooi bruin.
Snijd de bruine bollen open en beleg ze met een blaadje kropsla, een paar plakjes katenspek, de burgers, plakjes augurk, Amsterdamse uitjes en mayonaise naar smaak.
Nog geen beoordelingen