Appeltaart en dan vooral warm, wie houdt daar nou niet van? Deze klassieke appeltaart is een ‘open’ taart. Dat betekent niets meer dan dat de bovenkant niet bedekt wordt met deeg, maar open blijft. Na het bakken wordt de taart bestreken met een appelgelei.
Maak deze appeltaart een dag van tevoren, dan smaakt hij nóg lekkerder!
Oma's appeltaart
Ingrediënten
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 150 gram suiker
- 100 gram roomboter op kamertemperatuur
- 1 eidooier
- 2 jonagold appels
- 2 goudrenetten
- 2 tl kaneel
- 1 el custardpoeder
- 1 pakje heldere taartgelei
- 200 ml appelsap
Instructies
Bekleed de bodem van de bakvorm met bakpapier en vet de randen in met een beetje boter.
Meng in een kom het bakmeel met 100 gram suiker, de boter, de eidooier en een mespuntje zout met de handmixer tot een kruimelig deeg. Kneed eventueel na met de hand.
Druk het deeg uit op de bodem en tegen de rand van de vorm. Laat het deeg in de vorm ongeveer 30 minuten rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in dunne plakjes.
Schep in een kom de appelplakjes om met de kaneel en 50 gram suiker.
Bestrooi de taartbodem met de custardpoeder en verdeel de appel erover. Duw de deegrand terug tot de appelvulling.
Bak de taart in ongeveer 60 minuten goudbruin en gaar.
Maak de taartgelei aan met 2 el appelsap. Verwarm in een steelpan de rest van het sap en voeg de taartgelei toe. Breng al roerende aan de kook en neem de pan van het vuur.
Bestrijk de rand met een beetje gelei en schenk de rest over de taart.
Laat helemaal afkoelen.
Notities
Extra benodigdheden: springvorm doorsnede 22 cm, bakpapier, handmixer, steelpan
Nog geen beoordelingen