Hoofdgerechten

Mexicaanse schotel met gehakt, paprika en kidneybonen

Mexicaanse schotel met gehakt, paprika en kidneybonen
Mexicaanse schotel met gehakt, paprika en kidneybonen

Mexicaanse schotel met gehakt, paprika en kidneybonen

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordeling)
Laden...
Aantal: 4 personen
Voorbereidingstijd: 20 minuten Bereidingstijd: 20 minuten (oventijd)

Ingrediënten

  • 1 grote ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 2 el olie
  • 500 gram rundergehakt
  • 1 gele paprika
  • 1 rode paprika
  • 1/2 el komijnpoeder
  • 1 tot 2 tl chilipoeder
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 blik kidneybonen, uitgelekt
  • 100 gram tortillachips
  • 100 gram geraspte belegen kaas
  • peper
  • zout

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Verwarm de olie in een ruime koekenpan en fruit de gesnipperde ui en de fijngesneden knoflook ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur.

3

Voeg het gehakt toe en rul het bruin en gaar.

4

Snijd ondertussen de paprika's in reepjes en voeg bij het gehakt. Bak een paar minuten mee.

5

Roer de komijnpoeder en chilipoeder door het gehaktmengsel.

6

Schep de tomatenblokjes erdoorheen en breng op smaak met peper en zout.

7

Vet de ovenschaal in met een beetje olie en schep de uitgelekte kidneybonen in de schaal.

8

Schep het gehakt op de kidneybonen en dek af met de tortillachips.

9

Strooi de geraspte kaas eroverheen en bak het gerecht 20 minuten in de oven.

10

Lekker met rijst.

Notities

Extra benodigdheden: grote ovenschaal

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter