
Mexicaanse schotel met gehakt, paprika en kidneybonen
Ingrediënten
- 1 grote ui, fijngesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- 2 el olie
- 500 gram rundergehakt
- 1 gele paprika
- 1 rode paprika
- 1/2 el komijnpoeder
- 1 tot 2 tl chilipoeder
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 blik kidneybonen, uitgelekt
- 100 gram tortillachips
- 100 gram geraspte belegen kaas
- peper
- zout
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Verwarm de olie in een ruime koekenpan en fruit de gesnipperde ui en de fijngesneden knoflook ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur.
Voeg het gehakt toe en rul het bruin en gaar.
Snijd ondertussen de paprika's in reepjes en voeg bij het gehakt. Bak een paar minuten mee.
Roer de komijnpoeder en chilipoeder door het gehaktmengsel.
Schep de tomatenblokjes erdoorheen en breng op smaak met peper en zout.
Vet de ovenschaal in met een beetje olie en schep de uitgelekte kidneybonen in de schaal.
Schep het gehakt op de kidneybonen en dek af met de tortillachips.
Strooi de geraspte kaas eroverheen en bak het gerecht 20 minuten in de oven.
Lekker met rijst.
Notities
Extra benodigdheden: grote ovenschaal
Nog geen beoordelingen