Gevogelte BBQ

Eendenbout met cranberrysaus gerookt op hooi

Eendenbout met cranberrysaus gerookt op hooi

Roken met hooi geeft een heerlijke smaak aan vlees, vis en groenten en deze keer ook aan deze eendenbout met cranberrysaus. Hooi geeft een subtielere en mildere smaak dan hout en is daardoor ook breed toepasbaar. De eendenbouten hebben eerst lekker mogen badderen in een marinade, waarbij de bosuitjes een klein beetje scherpte geven aan de smaak. 

Eendenbout met cranberrysaus gerookt op hooi
Eendenbout met cranberrysaus gerookt op hooi

Eendenbout met cranberrysaus gerookt op hooi

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordeling)
Laden...
Aantal: 4 personen
Voorbereidingstijd: 20 minuten (4 uur wachten) Bereidingstijd: 45 minuten

Ingrediënten

  • 4 eendenbouten
  • 6 el olijfolie (bakolijfolie uit onze shop)
  • 3 el honing
  • 2 el balsamicoazijn (biologische balsamico serie '8'uit onze shop)
  • 1 bosui (gesneden in ringetjes)
  • 2 teentje knoflook (geperst)
  • 3 takjes verse tijm
  • peper
  • zeezout

Instructies

1

Maak een marinade van de olijfolie, honing, balsamico, bosui, knoflook, tijm, peper en zeezout.

2

Doe de eendenbouten en de marinade in een hersluitbare plastic zak en verdeel de marinade goed.

3

Leg de eendenbouten ten minste 4 uur in de koelkast.

4

Maak een flinke hand hooi nat met water.

5

Steek de BBQ aan en zorg voor een indirecte zone van ongeveer 130 graden.

6

Maak een bedje van het natte hooi op het rooster.

7

Leg de eendenbouten op de BBQ wanneer het hooi een beetje begint te roken.

8

Gaar en rook de eendenbout ongeveer 45 minuten tot een kerntemperatuur van 64 graden.

9

Veeg de hooi van de eendenbout en serveer aan tafel samen met de cranberrysaus

Notities

Extra benodigdheden: cranberrysaus en hooi

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter