Dit gevulde brood met pulled chicken heeft een lekker Italiaans tintje. Door de Italiaanse dressing wordt de kip lekker smeuïg en de sla en tomaat geven een frisse bite.
Wij hebben de kip in de Dutch Oven op de BBQ gestoofd, maar dat kan natuurlijk ook gewoon met een pan op een kookplaat.
Turks brood met pulled chicken
Ingrediënten
- 3 kipfilets
- 2 liter kippenbouillon (van tablet)
- 1 Turks brood
- 2 uien
- 2 el mayonaise
- 2 el magere yoghurt
- 1 el Italiaanse kruiden
- peper
- zeezout
- ijsbergsla
- 3 tot 4 tomaten in plakjes
Instructies
Verwarm de kippenbouillon en gaar de kipfilets ongeveer 10 minuten.
Bak het brood af en laat even afkoelen.
Snijd de ui in halve ringen en bak op middelhoog vuur in ongeveer 5 minuten mooi bruin en gaar.
Maak een dressing van de mayonaise, yoghurt en kruiden. Breng op smaak met peper en zeezout.
Haal de kipfilets uit de pan en trek er draadjes/stukjes van met Bear Claws of 2 vorken.
Meng de kipdraadjes met de gebakken uien en de dressing.
Snijd het brood overdwars door en beleg achtereenvolgens met blaadjes ijsbergsla, plakjes tomaat en de pulled chicken.
Leg de bovenkant van het brood op de pulled chicken en verdeel in punten.
Notities
Extra benodigdheden: grote pan/Dutch Oven, koekenpan/skillet, Bear Claws/2 vorken
Nog geen beoordelingen