Een recept van een malse saté mag natuurlijk niet ontbreken op onze website. De heerlijke stokjes met gemarineerd vlees zijn een echte topper in BBQ’end Nederland. En terecht!
Wij maakten deze saté in een heerlijke marinade van ketjap met citroengras. We hebben zowel gebruik gemaakt van varkenshaas als kipfilet en kies vooral zelf welke je het lekkerste vindt.
Uiteraard kan je ervoor kiezen om hierbij satésaus te maken, maar wij proeven liever het vlees met de marinade.
Tip: eet deze heerlijk frisse witte koolsalade erbij!


Javaanse saté van de BBQ
Ingrediënten
- 250 gram varkenshaas
- 250 gram kipfilet
- 8 el ketjap manis
- 8 el zonnebloemolie
- 4 tl peper
- 2 tl zeezout
- 2 tenen knoflook, uitgeperst
- 2 tl citroengras
Instructies
Snijd de varkenshaas en kipfilet in gelijke blokjes.
Maak een marinade van de ketjap, zonnebloemolie, peper, zeezout, knoflook en citroengras.
Doe de helft van de marinade in een afsluitbare plastic zak met de varkenshaas en de andere helft met de kipfilet. (Als je geen afsluitbare zakken hebt liggen, kun je ook 2 aparte bakjes met deksel gebruiken.)
Leg het vlees minimaal 2 uur in de koelkast zodat de marinade goed kan intrekken.
Rijg het vlees aan de spiesen. (Gebruik je houten stokjes? Week deze dan een half uur van tevoren in het water.)
Steek de BBQ aan met een directe zone van 160 graden.
Gril de saté in ongeveer 10 minuten en keer regelmatig.
De varkenshaas mag rosé gegeten worden en gaar hem dan ook niet verder dan 60 graden.
Voor de kipfilet ligt de kerntemperatuur op 70 graden.
Notities
Extra benodigdheden: 6 spiesen, 2 afsluitbare zakken of bakjes met deksel
Nog geen beoordelingen