Hoofdgerechten/ Vlees BBQ

Tomahawk van de BBQ

Tomahawk van de BBQ

Ik heb deze zomer na veel lezen, sparen en afwachten i.v.m. leveringsproblemen de Grill Guru Large kamado gekocht. Ik was begonnen met een worstje om te proberen, maar uiteraard wilde ik snel het echte werk. Ik was even bang dat ik toch de XL had moeten kopen, want deze Tomahawk paste net aan op mijn kamado.

De Tomahawk is een stoer en heerlijk stuk rundvlees voor op de BBQ. Het vlees van de Tomahawk is een ribeye, maar doordat de slager dit anders heeft gesneden ontstaat dit gave stuk vlees met het bot er nog aan.
De smaak van het vlees is van zichzelf al heerlijk en heeft dus niet veel nodig. Ik heb hem dan ook alleen ingesmeerd met olijfolie met knoflook en peper en zout erover gestrooid.

Tomahawk van de BBQ

Tomahawk van de BBQ

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordeling)
Laden...
Aantal: 6 personen
Voorbereidingstijd: 5 minuten Bereidingstijd: 50 minuten

Ingrediënten

  • 1 Tomahawk (ca. 1,5 kg)
  • 3 el olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • peper
  • zout

Instructies

1

Steek de BBQ aan met een indirecte zone van 150 graden.

2

Dep de tomahawk droog en smeer in met de olijfolie en de knoflook.

3

Strooi peper en zout naar smaak over de tomahawk.

4

Leg het vlees op de indirecte zone tot een kerntemperatuur van 42 graden is bereikt.

5

Verhoog de temperatuur van de BBQ tot 200 graden. (Haal het vlees er even af en pak in in aluminiumfolie)

6

Grill de tomahawk aan beide zijden af tot een kerntemperatuur van 52 graden.

7

Pak de tomahawk in en laat 10 minuten rusten alvorens aan te snijden.

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter