Gevogelte BBQ/ Hoofdgerechten

Kipfilet in bacon van de BBQ

Kip, ontbijtspek en een eigen rub. Dat is een combinatie waar ik van ga watertanden. De rub is eenvoudig maar erg smaakvol. Zeker samen met de ontbijtspek  (alles is lekkerder met ontbijtspek :-)) en de kip zal je dit recept positief verassen.

Bij kipfilet houd ik zelf altijd een kerntemperatuur aan van ongeveer 65 graden omdat hij dan net aan gaar is, maar wel lekker sappig blijft. De meeste websites geven een kerntemperatuur van 70 graden,  maar ik vind de dunnere gedeeltes dan vaak wat te droog. Bepaal je eigen smaak, maar zorg dat hij wel goed gaar is.

Kipfilet in bacon van de BBQ

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordeling)
Laden...
Aantal: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten

  • 4 kipfilets (ca. 600 gram)
  • 8 plakken ontbijtspek
  • 1el gedroogde tijm
  • 1tl mosterdpoeder
  • 1tl paprikapoeder
  • 1tl zeezout
  • 1tl peper

Instructies

1

Maak een rub met de tijm, mosterdpoeder, paprikapoeder, zeezout en peper.

2

Dep de kipfilets droog met keukenpapier en wrijf daarna in met de rub.

3

Wikkel 2 plakken ontbijtspek om ieder kipfilet.

4

Steek de BBQ aan met een directe zone van ca. 180 graden.

5

Grill de kipfilet in ca. 10 minuten rondom gaar en keer regelmatig.

6

De kipfilet is klaar bij een kerntemperatuur van 65 graden.

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter