Wat een heerlijk zomerse salade is dit! En wat een super combi van smaken. Zoet en zout gaat sowieso altijd goed samen in gerechten, maar dit vinden wij wel erg lekker hoor. Verse (en rijpe) perziken, mooie Parmaham, een goede bol mozzarella, verse basilicum…èn een simpele maar pure dressing. Tja, wij worden er blij van.
Ga jij ook graag voor die heerlijke pure smaken? Kijk dan eens in onze winkel voor een pure olijfolie of balsamico!
Salade met courgette, perzik, mozzarella en Parmaham
Ingrediënten
- 1 el olijfolie/bakolijfolie
- 1/2 grote courgette in plakjes
- 75 gram rucolamelange (of andere gemengde sla)
- 2 perziken
- 90 gram plakjes Parmaham
- 1 bol mozzarella
- 4 takjes verse basilicum
- Dressing:
- 3 el olijfolie extra vergine (zie onze 'winkel')
- 1 el witte balsamico (of donkere balsamico)
- peper
- zeezout
Instructies
Verwarm 1 el olijfolie/bakolijfolie in een grillpan en gril de plakjes courgette aan beide kanten. Laat afkoelen op een bord.
Verdeel de slamix over een grote schaal.
Haal de schil van de perziken met een scherp mesje eraf, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in partjes.
Verdeel de partjes perzik en de gegrilde courgette over de schaal.
Scheur de mozzarella in stukjes en de plakjes Parmaham in 2 of 3 stukken. Verdeel beide over de salade.
Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar en besprenkel de salade ermee.
Haal de blaadjes van de takjes basilicum en verdeel over de salade.
Notities
Extra benodigdheden: grillpan, grote schaal
Nog geen beoordelingen