Deze spareribs zijn wat mij betreft een klassieker. De mix van kruiden heb ik uit mijn 10 jaar oude Weber boek en zolang maak ik deze spareribs al. Ik had in dit geval dikbevleesde spareribs gekregen van een goede vriend en daar hebben we een lekker dagje voor uitgekozen om deze te maken.
Doordat de spareribs dikbevleesd waren heb ik de 3, 2, 1 methode gebruikt, maar pas dit vooral aan als je zelf iets minder dikke spareribs hebt. De 3,2,1 methode staat voor 3 uur roken, 2 uur stomen en 1 uur grillen
Tip: eet er deze superlekkere en frisse coleslaw bij!
Classic style spareribs
Ingrediënten
- 2 kg dikbevleesde spareribs
- 4 tl verse peper
- 4 tl grof zeezout
- 4 tl komijn
- 4 tl oregano
- 2 tl knoflookpoeder
- 4 el appelsap
- BBQ saus
Instructies
Ontvlies de spareribs en dep droog met een keukenpapier.
Meng de kruiden voor de dry rub en wrijf de spareribs in.
Steek de BBQ aan met een indirecte zone tussen de 110 en 120 graden.
Gooi een chunk rookhout op de BBQ. (appel of kersen)
Leg de spareribs op de BBQ met de holle kant naar beneden.
Na 3 uur pakken we de spareribs in de aluminiumfolie.
Giet 4 eetlepels appelsap bij de spareribs in het aluminiumfolie.
Na 2 uur stomen pakken we de spareribs weer uit en leggen we ze terug op de BBQ voor het laatste uur.
Smeer de spareribs na ongeveer 30 minuten in met je eigen BBQ saus.
Na 1 uur kunnen de spareribs van de BBQ af en laat ze dan nog 10 minuten rusten.
Notities
Extra benodigdheden: BBQ met deksel en Spareribs rek, aluminiumfolie
Nog geen beoordelingen