Het was weer eens tijd voor een lekkere malse kippenbout en deze keer hebben we gekozen voor inspiratie uit de Hawaiiaanse keuken. De combinatie van sojasaus en bruine suiker maken deze kippenbouten een tikkeltje zoet en super smaakvol.
Wij aten er een heerlijke pasta met gegrilde groenten en basilicum bij.
Hawaiiaanse kippenbout
Ingrediënten
- 4 kippenbouten (ca 1kg)
- 6 el sojasaus
- 3 tenen knoflook (geperst)
- 3 tl bruine basterdsuiker
- zeezout
Instructies
Dep de kippenbouten droog met keukenpapier.
Maak een marinade van de sojasaus, knoflook, suiker en zeezout. (naar smaak)
Doe de kippenbouten samen met de kippenbouten in een hersluitbare plastic zak en verdeel de marinade goed. Leg de kippenbouten minimaal 2 uur in de koelkast.
Steek de BBQ aan met een indirecte zone van 180 graden.
Leg de kippenbouten op de BBQ en keer regelmatig.
Bij een kerntemperatuur van 70 graden zijn de kippenbouten klaar.
Afhankelijk van de grootte en dikte van de kippenbout duurt dit ongeveer 45 minuten.
Notities
Extra benodigdheden: hersluitbare plastic zak
Nog geen beoordelingen