Zodra de herfst begint, krijg ik altijd zin in deze salade. Het doet mij ook echt aan de herfst denken. Waarschijnlijk door de kastanjechampignons en amandelen.
De dressing heeft een licht zoetje door de witte balsamico. Mocht je die niet in huis hebben, dan kun je deze vervangen door gewone balsamicoazijn.
Wij combineren deze salade altijd graag met een lekkere kop pompoensoep en een warm bruin stokbrood.
Tip: gebruik onze heerlijke biologische Olijfolie Umbrië of Balsamico in dit gerecht. Klik hier om te bekijken!
Herfstsalade met courgette, kastanjechampignons en amandelen
Ingrediënten
- 1 courgette
- 300 gram kastanjechampignons
- 2 tl oregano
- 6 el olijfolie
- 150 gram slamelange met veldsla, babyspinazie, rode biet en bosui
- 4 el ongebrande amandelen
- dressing:
- 2 el olijfolie Umbrië (zie onze winkel)
- 1 el witte balsamicoazijn
- 1 tl zachte mosterd
- 1/2 sjalotje, gesnipperd
- 1 klein teentje knoflook, uitgeperst
- peper
- zeezout
Instructies
Snijd de courgette in plakken en meng met 2 el olijfolie. Gril de plakken in de grillpan aan beide zijden en bestrooi met peper en zout.
Maak de kastanjechampignons schoon met een borsteltje of keukenpapier en snijd in plakjes.
Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan en bak de champignons met de oregano in ongeveer 5 minuten gaar. Breng op smaak met peper en zout.
Maak een dressing van 2 el olijfolie, mosterd, witte balsamico, sjalotje, knoflook, peper en zeezout.
Meng de slamix met de gegrilde courgette, gebakken kastanjechampignons en de dressing.
Garneer met de ongebrande amandelen.
Notities
Extra benodigdheden: grillpan
Nog geen beoordelingen