Bijgerechten/ Groenten/ Vegetarisch

Gebakken champignons met knoflook en peterselie

Gebakken champignons met knoflook en peterselie

Dit is zo’n lekker bijgerechtje voor bij een Italiaanse maaltijd. Wij houden erg van de Italiaanse keuken. De puurheid en eenvoud, de mooie combinaties van maar een paar smaken bij elkaar en lekkere verse producten. Heerlijk om een tafel vol met Italiaanse gerechtjes te maken.  Deze champignons staan daar ook vaak bij. Simpel, maar erg lekker. En ook als tapas is dit een perfect bijgerechtje.

Ga je de champignons schoonmaken, was ze dan nooit onder de kraan af maar gebruik een speciaal borsteltje of keukenpapiertje om ze schoon te vegen. Champignons zijn net een soort sponsjes. Ze zuigen zich vol met water en zijn dan niet echt lekker meer.

Gebakken champignons met knoflook en peterselie

Gebakken champignons met knoflook en peterselie

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordeling)
Laden...
Aantal: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten

  • 250 gram champignons
  • 2 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 3 el verse peterselie
  • peper
  • zeezout

Instructies

1

Veeg de champignons voorzichtig schoon met een borsteltje of een keukenpapiertje.

2

Snijd de champignons in plakjes of in partjes.

3

Verhit de olijfolie in een koekenpan en voeg de champignons toe. Roer door en bak ongeveer 5 minuten.

4

Pers het teentje knoflook boven de pan uit en roer door.

5

Snijd de peterselie fijn en meng 2 el door de champignons. Bak nog een paar minuutjes op laag vuur mee.

6

Breng op smaak met verse peper en zeezout en garneer met extra peterselie.

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter