Hoofdgerechten/ Vlees BBQ

Piadine met ribeye en gorgonzola

Een piadina is een dun traditioneel broodje uit Italië en wordt ook wel ‘plat’ brood genoemd. Je kunt een piadina combineren met heel veel lekkere ingrediënten en voor deze keer hebben wij gekozen voor ribeye en gorgonzola. Hierbij hebben wij een heerlijke dressing gemaakt. 

Je kunt dit recept zowel voor de lunch als diner serveren. Wij hebben dit als diner gegeten en gecombineerd met deze heerlijke gegrilde aubergine en venkel met kruidendressing en yoghurtsaus.

Piadine met ribeye en gorgonzola

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordeling)
Laden...
Aantal: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

  • 4 piadina's
  • 500 gram ribeye
  • 200 gram gorgonzola
  • 2 el olijfolie
  • 2 tl balsamicoazijn
  • 1 teen knoflook
  • 1/2 tl Franse mosterd
  • 1/4 tl zeezout
  • paar blaadjes rucola
  • peper

Instructies

1

Steek de BBQ aan met een directe zone van ca. 180 graden.

2

Maak de dressing door de olijfolie, balsamicoazijn, knoflook, mosterd en zeezout te mengen.

3

Kruid de ribeye aan beide kanten met peper en zeezout.

4

Gril de Ribeye op de BBQ tot een kerntemperatuur van 52 graden en laat 10 minuten rusten in aluminiumfolie. Is je Ribeye dikker dan 2 cm? Gebruik dan de revearse sear methode.

5

Smelt de gorgonzola in een pannetje.

6

Rooster de piadine kort in een pan.

7

Snijd de ribeye in kleine dunne plakken.

8

Beleg de piadine met de ribeye, een handje rucola en de gesmolten kaas.

9

Giet hierna een klein beetje van de dressing over de piadine.

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter