De Carménère is van oorsprong een blauwe Franse druivensoort, die vandaag de dag meer voorkomt in Chili dan in het geboorteland Frankrijk. Carménère is de specialiteit van Chili. Deze wijn komt uit de streek Central Valley, het grootste wijngebied in Chili. Het droge klimaat met veel zonuren en de voedingsrijke bodem zorgen voor een snelle groei van de druiven. De voorwaarden voor goede wijnbouw zijn dan ook allemaal goed aanwezig.
Deze druif zorgt voor zachte wijnen met de opwekkende smaak van fruit en frisse kruiden. Wij ruiken kersen en een fruitige en kruidige geur. Wij proeven bramen, zwarte bessen en de fruitige en kruidige geur komt ook in de smaak terug. Het is een soepele rode wijn die makkelijk te drinken is.
De Carménère wordt langzamerhand steeds populairder en wij snappen wel waarom. Deze wijn past goed bij kip, varkensvlees, rundvlees, maar kan ook prima als borrelwijn.
Wij dronken deze rode wijn bij onze Mexicaanse hamburger.
Nog geen beoordelingen