Voor Vaderdag kreeg ik een heel mooi en vooral lekker pakket met varkensvlees van Grutto. Eerlijk vlees van eigen bodem met veel smaak en gericht om verspilling te voorkomen. Ik kon dus niet wachten om met dit pakket aan de gang te gaan op de BBQ.
Ik begon met de varkensfiletlapjes, die komen uit de rug van het varken, in de buurt van de ribben. De varkensfiletlapjes zijn erg smakelijk door het randje vet. Het vlees is mals en dungesneden en hoeft daarom niet lang op de BBQ. Als hij te lang gegrild wordt, dan wordt hij droog dus blijf in de buurt. Ik heb een eigen dry rub gemaakt, waarbij de smaak van het varkensvlees niet verloren gaat.
Gegrilde varkensfilet met paprikarub
Ingrediënten
- 800 gram varkensfilet
- 4 tl paprikapoeder
- 2 tl zeezout
- 2 tl peper
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl korianderpoeder
- 1 tl mosterdpoeder
Instructies
Dep de varkensfilets droog met keukenpapier.
Maak de rub door de kruiden te mengen in een bakje.
Verdeel de rub over de varkensfilets aan beide zijden.
Steek de BBQ aan met een directe zone van ongeveer 180 graden.
Gril de varkensfilet ongeveer 3 minuten per kant. (Afhankelijk van hoe dik ze zijn.)
Bij een kerntemperatuur van 58 graden is de varkensfilet klaar.
Trancheer op een mooie snijplank.
Nog geen beoordelingen